Fibonacci strateegia

Fibonacci strateegia

2015-06-23 11:28:44 - Braňo "Ace"

Fibonacci nimi on ilmselt kõigile tuttav. Temast räägitakse koolis matemaatikatunnis. Kuid seda kindlasti mitte ruletistrateegia kontekstis. Lenonardo Bonacci ehk Fibonacci oli omal ajal üsna kuulus. Tema lennuka mõtlemise tulemusena on meil tänapäeval rooma numbrite asemel kasutusel araabia numbrid. Ka paljudel võidukatel mänguritel on põhjust talle aitäh öelda. Seda kõike tänu ühele tema leiutisele – Fibonacci jadale.

Selles süsteemis pole midagi keerulist. Lühidalt seisneb see selles, et iga järgmine number on kahe sellele eelneva numbri summa. Fibonacci jada (muide see töötati välja rahasüsteemi jaoks) põhineb sellisel arvujadal, kus arvud on korraldatud samamoodi nagu näiteks päevalilleõie seemned.

Fibonacci strateegia põhimõte

Fibonacci jada näeb välja selline:

1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987... jne kuni lõpmatuseni.

Fibonacci strateegia kasutamiseks on vaja paberit või muud vahendit üksikute panuste kirjapanemiseks ning natuke arvutamist.

Mäng kulgeb järgmiselt.

Valige värv, millele soovite panustada. Määrake panus Fibonacci jada põhjal. Alustage 1 euroga. Kui kaotate, pange see kirja. Järgmises ringis panustage uuesti 1 euro (jada järgmine arv ehk tehte 0+1 summa). Kui kaotate, märkige number üles ja panustage järgmises ringis 2 eurot. Uue kaotuse korral kirjutage kaotatud panus numbrijada lõppu. Jada peaks olema selline: 1+1+2. Järgmise ringi panuse määrab jada järgmine number: 3 eurot. Kui te uuesti kaotate, näeb jada välja järgmine: 1+1+2+3. Seejärel suurendage panust taas vastavalt jadale: 5 eurot. Pärast järgmist kaotust peaks jada olema 1+1+2+3+5.

Nüüd on panus 8 eurot. Kui te lõpuks võidate, siis tõmmake jada kaks viimast numbrit maha. Nüüd näeb see jada välja selline: 1+1+2. Uus panus on taas 3 eurot. See on arusaadav ja lihtsasti õpitav. Sellel süsteemil on mitu versiooni. Neist kõige kuulsam on Fibonacci kolme tosina süsteem, kuid selle strateegia saab riskimaandusmeetmetega neutraliseerida, mistõttu on selle kasutamine muutunud keerulisemaks.

Puudused

Tegu on konservatiivse strateegiaga, millel on teatud puudused. Kuid üks võit teeb alati tasa kaks eelnevat kaotust, mis tähendab, et pikas perspektiivis jääte alati kasumisse, kui võiduprotsent on vähemalt 33. Kui võidate ja kaotate vaheldumisi, siis saab selle strateegia põhjal mängida lõputult. Üheks probleemiks on lauas tehtavate panuste piirang. Pärast rohkem kui 10 kaotust, mis ei pruugi isegi järjestikused olla, tuleb teha kõrgeid panuseid, kuid sageli pole see lubatud.

Kokkuvõte

Fibonacci strateegia on säästlikule panustajale, kes eelistab aeglast mängu. Dünaamiliste mängijate jaoks on see liiga aeganõudev. Strateegia eeliseks on fakt, et mängijal on kontroll oma raha üle ning ta saab vältida taskute kiiret tühjenemist.

Proovige lemmikmänge tasuta
European Roulette Roulette Red Tiger Mängi
Multi Wheel Roulette Roulette Microgaming Mängi
Prantsuse rulett Roulette NetEnt Mängi

Veebisait kasutab kuvatava sisu kvaliteedi paremaks muutmiseks küpsiseid. Saate küpsised oma brauseri sätetes blokeerida. Kasutades meie veebilehte aktsepteerite Küpsiste Poliitikas välja toodud küpsiste kasutamise.

Nõustun